20.11.07

Podzimní Happy Suwon

Trochu odlehčení po předchozím příspěvku:

Suwon je součástí Soulu. Presně takový dojem získáte, když se do města vzdáleného zhruba hodinu cesty nadzemním metrem vydáte. Po celou dobu totiž míjíte jen a jen vysokou a nevzhlednou zástavbu a la Jižní Město. Jen mnohokrát vynásobené. Dvaceti a více (až 35 patrové) paneláky vám opravdu vyrazí dech. Samotné centrum Suwonu vám ale určitě za trochu urbánního marastu určitě stojí.

Historické (jsme v Koreji, takže znovupostavené podle přesných historických plánů, abych byl přesný) opevnění, obrovský park, buddhistický klášter, podzimní listí a parádní výhledy vám na chvílí dají zapomenout na to, že v kruhu o průměru 50 kilometrů kolem Vás se právě hemží 20 milionů pracovitých mravenců a nedaleko od vás stojí obrovská centrála Samsungu pro celý svět, do jejíhož muzea jsme se taky podívali. To ale, pokud nejste fanda extrémní jihokorejské corporate identity nebo technologických vychytávek, za moc nestojí.



Jen to přízvisko - Happy Suwon, vidíte ho všude a po pěti minutách vás svou tupou prvoplánovou vlezlostí začne neskutečně ....át

0 comments: